ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

 

header.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27.09.16
   

Σήμερα το βράδυ ψηφίζεται η ένταξη στο υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ με προοπτική την ιδιωτικοποίηση τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ για να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη υπογράφουμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Είναι συνδεδεμένη με τον server της Βουλής και αποστέλλει το μήνυμα μας και στους 300 της Βουλής.

Είναι σημαντικό να φανεί η αντίθεση του λαού. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Τη φόρμα μπορείτε να τη βρείτε και στο facebook.

sostetonero.gr/?page_id=761 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.09.16

Πωλείται το νερό !!!!!!!

Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το νερό δεν πρόκειται να πωληθεί, με διαδικασίες fast trackη ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ εντάσσονται στο υπερταμείο σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή την Παρασκευή και πρόκειταινα ψηφιστεί την Τρίτη .

Η ένταξη μίας εταιρίας στο υπερταμείο έχει διάρκεια99 χρόνια και η κάθε εταιρία μπορεί να πωληθεί εξ’ ολοκλήρου ή κατά ένα σημαντικό ποσοστό της και συνήθως παραχωρείται και το management της εταιρίας.

H ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ ιδιωτικοποιούνται κατά παράβαση του Συντάγματος

(όπως κρίθηκε και με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ ) όπως και κατά παράβαση του δημοψηφίσματος της Θεσσαλονίκης.

Το επιχείρημα ότι το 51% θα ανήκει στο δημόσιο άρα δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση δεν ισχύει γιατί ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση πρόκειται να μπει στρατηγικός επενδυτής στην εταιρία (όπως ανακοίνωσε σχετικά με την ΕΥΑΘ ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ) δηλαδή ο ιδιώτης θα έχει λόγο και στον ορισμό της διοίκησης της εταιρίας.

Έτσι περνάμε σ’ ένα μοντέλο ΣΔΙΤ δηλαδή σύμπραξης δημοσίου με ιδιωτικό τομέα. Το μοντέλο αυτό είναι επί της ουσίας ένα επικοινωνιακό κόλπο ώστε οι πολίτες να έχουν την ψευδαίσθηση ότι το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο ενώ την διαχείριση την έχει ο ιδιώτης και το κόστος των υποδομών το κράτος. Άλλωστε το μοντέλο αυτό προτείνεται από τη παγκόσμια τράπεζα στις πολυεθνικές ως πιο επικερδές και διασφαλίζει χαμηλού ρίσκου επενδύσεις.

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει πως το νερό ως απαραίτητο στοιχείο ζωής δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Καμία πολυεθνική δεν είναι διατεθειμένη να βάλει πάνω από το κέρδος την δημόσια υγεία, την υδροδότηση αραιοκατοικημένων περιοχών, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Καμία ιδιωτική εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει κοινωνικά τιμολόγια που να διασφαλίζουν την υδροδότηση πολιτών που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν.

Ως εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ, ξέρουμε καλά τι έχει δείξει η παγκόσμια εμπειρία, ξέρουμε καλά ότι το νερό εκτός από ζωή είναι το πιο ασφαλές εμπόρευμα για τους επενδυτές. Ξέρουμε καλά πως η μεγαλύτερη εξάρτηση, εξαθλίωση, υποδούλωση ενός λαού μπορεί να γίνει μέσω του νερού.

Είμαστε αντίθετοι λοιπόν σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού άμεσης ή έμμεσης και είναι τώρα ο καιρός που πρέπει να ανοίξουμε χωρίς καθυστέρηση έναν διάλογο με τους πολίτες για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. Το θέμα του νερού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών. Η αδυναμία μας να είμαστε σκόρπιοι σ’ όλη την Ελλάδα είναι και η δύναμη μας σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ο κάθε εργαζόμενος, το κάθε σωματείο μπορεί να γίνει μία φωνή ενάντια στο ξεπούλημα του νερού σε όλα τα σημεία της χώρας. Ακόμα και να περάσει το νομοσχέδιο η αντίδραση των πολιτών είναι ικανή να μην το επιτρέψει να εφαρμοστεί.

Είμαστε μαζί σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ ενάντια στο ξεπούλημα του νερού, γιατί όταν πωλείται νερό πωλείται ζωή.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου

Water Logo Design3

ΕΣΠΑ - ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

front-page-espa-2014-2020.jpg filodimos.jpg

e-bill ΔΕΥΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

deya-ebilling_logo.png

Stay Connected on:

    

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310-26734, -27000, -24139
  26310-22101
  ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΡ. ΚΑΨΑΛΗ