ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

117α.jpg

  19.jpg

Νέα - Ανακοινώσεις
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
27.04.16

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι μεθοδεύσεις της δεν έχουν τελειωμό, φτάνοντας στο σημείο να μεταφέρει τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεχνώντας ηθελημένα το ρόλο και τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων. Παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, εμμέσως προχωρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις πολυεθνικές να γιγαντώνονται και τις μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.

Όλα αυτά μετά από έξι χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, με νέα κυβερνητικά μέτρα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, που καταργούν κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα. Σ' αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ,ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών. Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Όχι στο ξεπούλημα του νερού.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ME ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ
20.04.16

Στις 19-04-2016, συνήλθε σε συνεδρίαση μετά την εκλογή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 8-4-2016 στη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό θέμα, συγκρότηση σε σώμα.

Μετά από μυστική ψηφοφορία, προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Δραγκόλας Παύλος                               Πρόεδρος

Μητράκος Αχιλλέας                               Α’ Αντιπρόεδρος

Σαρισαβίδης Ευάγγελος                         Β’ Αντιπρόεδρος

Μανδρώνης Κωνσταντίνος                     Γεν. Γραμματέας

Σαλματωνίδης Τριαντάφυλλος               Αν. Γεν. Γραμματέας

Βέντρας Ιωάννης                                 Ταμίας

Τολιόπουλος Αθανάσιος                        Μέλος

Ξενουδάκης Γεώργιος                           Μέλος

Τζαννής Απόστολος                              Μέλος

Λιαντράκης Γεώργιος                            Μέλος

Συμεωνίδου Σταυρούλα                        Μέλος

Τσέτσος Ευθύμιος                                Μέλος

Κελλάρης Γιάννης                                 Μέλος

Επιτροπή για θέματα νερού υπεύθυνη: Συμεωνίδου Σταυρούλα

Επιτροπή για νομικά θέματα: Σαλματωνίδης Τριαντάφυλλος-Ξενουδάκης Γεώργιος

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου

Water Logo Design3

ΕΣΠΑ - ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

front-page-espa-2014-2020.jpg filodimos.jpg

e-bill ΔΕΥΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

deya-ebilling_logo.png

Stay Connected on:

    

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310-26734, -27000, -24139
  26310-22101
  ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΡ. ΚΑΨΑΛΗ